Laminat
Vad är laminat?
Laminatbänkskivor består av en spånplattekärna som kläs med specialpapper och impregneras med melamin. Resultatet är en bänkskiva som är motståndskraftig och lätt att rengöra.
Fördelar med laminat
- Robust och slitstarkt
- Tål värme upp till 110 grader
- Lätt underhåll och rengöring.
Även om laminat är värmetåligt upp till 110 grader bör du aldrig ställa varma grytor eller stekpannor direkt på bänkskivan. Använd grytunderlägg så håller bänkskivan längre.
Träframkant
För ett snyggt och genomarbetat uttryck kan man som tillval välja en träframkant i antingen natur ek eller mörk ek på alla laminat-, Kvik Touch- och Kvik Core-bänkskivor.
Rengöringsanvisning
Det är lätt att rengöra en laminatbänkskiva – torka bara av ytan med en urvriden disktrasa en gång om dagen. Kom ihåg att torka bort fläckar från rödvin, curry och annat med stark färg direkt, eftersom bänkskivans yta är porös och därför kan missfärgas. Om olyckan är framme och bänkskivan får fläckar som är svåra att få bort kan du använda ett allrengöringsmedel (inte diskmedel).
Ett av laminatbänkskivans känsliga områden är skarvarna vid exempelvis hörn. Här bör du vara extra uppmärksam på att det inte tränger in för mycket fukt, eftersom det kan få laminatytan att bukta upp.